Stono posuđe je jedan od ključnih i nezaobilaznih elemenata svakog restorana, hotela ili ketering usluge. Ono uključuje sve ono što služi za serviranje hrane i pića – od tanjira i čaša, preko pribora za jelo do šoljica.

Porcelansko stono posuđe je jedna od najčešćih opcija za komercijalnu upotrebu, poznato po svojoj izdržljivosti i lakšem održavanju. Međutim, postoji i mnogo drugih materijala za stono posuđe, kao što su staklo, melamin i keramika.

Odabir odgovarajućeg stonog posuđa zavisi od mnogih faktora: vrste hrane i pića koja se servira, kapaciteta vašeg objekta, estetske preference, ciljne grupe i cene. Na primer, neke vrste stonog posudja su bolje za serviranje vruće hrane, dok su druge idealne za hladnija predjela ili dezerte.

Izborom kvalitetnog stonog posuđa možete poboljšati iskustvo vaših gostiju i podići nivo usluge. Pored toga, dobro održavano stono posuđe može dugo trajati, što će sigurno biti ekonomski isplativo u dugoročnom periodu.

Za sve one koji traže stono posuđe za svoj objekat, važno je da se obrate profesionalnom prodavcu. Beomox vam može ponuditi širok izbor i savete o tome šta bi bilo najbolje za vaše potrebe.

U svakom slučaju, odabirom prave vrste stonog posuđa možete poboljšati renome i doživljaj vaših gostiju, što će sigurno doprineti uspehu vašeg objekta.

Cena stonog posuđa varira u zavisnosti od kvaliteta i proizvođača, kao i od materijala od kojeg je izrađeno. Najkvalitetnije i najtrajnije stono posuđe jeste od porcelana, premda ima razlike u kvalitetu porcelana. Topla bela boja je prvi pokazatelj dobrog kvaliteta. Indikator za izvrsnost su i precizna završna obrada i sjajna glazura. Postoje opcije za različite budžete, pa možete pronaći stono posuđe koje odgovara vašim potrebama i finansijskim mogućnostima. Trebalo bi odrediti budžet i razmotriti koliko želite da vam posuđe traje, kako biste pronašli najbolju opciju za sebe.

Postoji nekoliko grešaka koje ljudi često prave prilikom odabira stonog posuđa, a kako biste ih izbegli, vodite računa o sledećim stavkama:

  1. Kapacitet objekta – ako odaberete premalo posuđa, možda ćete se suočiti sa situacijom da nemate dovoljno inventara; ako odaberete previše, zarobićete novac i magacinski prostor.
  2. Stil objekta – ako odaberete stono posuđe koje ne odgovara stilu objekta, izgledaće neprikladno.
  3. Cena – ako odaberete posuđe koje je preskupo, to se može odraziti na cenu vaših usluga.
  4. Kvalitet posuđa – ako odaberete posuđe koje nije dobrog kvaliteta, može se lako polomiti i izgrebati i moraćete ponovo investirati u iste proizvode.

Takođe, preporučujemo da se obratite stručnjacima za hotelsku opremu ili da se posavetujete sa ljudima iz branše koji su već odabrali stono posuđe za svoje objekte.

To zavisi od vaših potreba, preferenci, veličine porcija. Restorani sa brzom hranom ili samousluživanjem ne zahtevaju skup inventar. Ukoliko se pak trudite da pružite sofisticiraniji ili elegantniji ambijent, trebalo bi da izaberete dekorativno i kvalitetno stono posuđe poznatog brenda koje će dati finalni pečat vašem objektu, jer gosti sa istančanim ukusom primete sve!

1.      Veoma je važno da posuđe bude za profesionalnu upotrebu, što znači da se može prati u mašini, upotrebljavati u mikrotalanoj pećnici ili salamanderu. Takođe je bitno da ima garanciju na krzanje ivica.

2.      Drveno posuđe treba ručno prati i čuvati od vlage, jer može da istruli ili da se deformiše ako se suši na visokim temperaturama.

3.      Slaganje tanjira i šolja jedan na drugi je od presudne važnosti u smislu odlaganja i čuvanja prostora.